Mijn verhaal

Wat leuk dat je komt kijken op mijn pagina!

 

Ik ben Tessa Hermans, 33 jaar.  Ik woon in Helmond in Noord-Brabant met mijn hondjes Pip en Loulou. Ik ben gek op koken, de Franse taal en werk met veel plezier bij een Franstalige klantenservice. Ik geef diverse workshops. Niet alleen op het gebied van Bullet Journaling en planning, maar ook  aan mensen die een burn-out hebben, of de grip op hun leven kwijt zijn. Daarnaast ben ik illustrator van mijn 'dotjes". Maar dit is niet zomaar ontstaan, er zit een heel verhaal achter.

 

Je kunt twee kanten op wanneer je diep in de put zit; er nog dieper in wegzakken of er alles aan doen om er weer uit te klimmen. Eind 2016 stond ik ook op dat pad. Ik had een zware burn-out en ik kwam de deur amper uit. Alles was me teveel en ik was overprikkeld.

 

Toch wist ik dat ik er echt alles aan wilde doen om uit mijn dal te klimmen. Ik wist alleen echt niet hoe. Afgezien van de hulp die ik kreeg van de huisarts en psycholoog, leek me dat niet genoeg. Maar wanneer je zo uitgeblust bent, kost alleen je bed al uit komen echt massa's energie.

 

De psycholoog vroeg aan mij: "waar wordt jij nu echt blij van?" Ik wist het antwoord niet...

 

Mede door deze vraag, werd ik er echt toe gedwongen om over mijn leven na te denken; wat wil ik nu echt in het leven en wie ben ik eigenlijk? Hoe ik daarachter moest komen wist ik niet goed. Mijn psycholoog raadde me aan om een dagboek bij te gaan houden, maar dat leek me maar niks. Totdat ik via-via hoorde over een Bullet Journal, ging er een wereld voor me open...

 

Eindelijk had ik iets gevonden waarbij ik alles in één notitieboek kon bijhouden; van to- do lijstjes tot afspraken en gewoonten. Het basisprincipe van Bullet Journaling zoals bedacht door Ryder Carroll liet ik al vlug achter mij. Ik  kocht een notitieboek en ik begon aan een planner voor mezelf. Een leeg boekje met ruimte voor al mijn ideeën gedachten.

 

Al snel kwam ik erachter dat ik ontzettend veel rust hierdoor kreeg. Wanneer je iets op papier zet dan is het uit piekerzone, en zo werkte het echt voor mij! Ik schreef dan ook wel alles op, en hield ieder minuscuul dingetje bij. Zo kwam ik er bijvoorbeeld al snel achter dat ik hoofdpijn kreeg van een drukke dag met teveel prikkels. Zo kon ik sneller schakelen.

 

Ik kreeg meer plezier in het leven en mijn energie kwam langzaam terug. Ook kwam ik erachter dat ik erg veel plezier had in het tekenen van poppetjes. Deze deelde ik op mijn social media en verschillende groepen op Facebook. En toen gebeurde er iets raars....

 

Mensen vroegen aan mij of ik mijn tekeningen ook verkocht?!

 

Dat was echt apart om mee te maken. Ik deed dit voor mijzelf, maar ik inspireerde er ook anderen mee! Ik liet die opmerkingen maar even voor wat ze waren, maar er kwamen steeds meer verzoekjes. Niet alleen over de poppetjes die ik teken, maar ook over mijn methode om structuur in je leven aan te brengen. Dus toen dacht ik bij mijzelf: hier moet ik dan toch echt iets mee doen! Ik trok mijn stoute schoenen aan en ik volgde een kickstart workshop. Er werden die dag heel veel plannen gemaakt en het was duidelijk dat mijn plannen echt een slagingskans hadden.

 

En zo is Studio Dottie geboren. Vanuit een dal en mijn weg naar herstel naar het volgen van mijn passie; Anderen mensen helpen en blij maken! In de vorm van workshops, coaching, mijn blog en mijn illustraties. Hoe ik dat precies doe? Lees er hier alles over of stuur me een berichtje!

 

 

Doodleloosie heeft een eigen methode ontwikkeld die gebaseerd is op Bullet Journaling om haar gelukkiger te maken na haar burn-out.